Jag tyckte det var dags att sprida en Instakoll. Det är så många som satsar på sina instagramkonton och bilder så jag vill jätte gärna höra om vad andra anser om sina konton och har för tips och tankar, så känner du att du vill dela med dig av hur du ser på instagram så feel free att också göra kollen! Alla frågor och länk till bilden hittar du längst ner! 
 

 
 
 
1. Har du några ramar/former på bilderna eller ett speciellt utseende de skall följa?
 
Jag började för ca 200 bilder sedan med att ha varannan bild stående, varannan bild liggande för att få ett lite annorlunda flöde. Eftersom instagram har sin egen funktion där man kan välja hur bilderna skall formas, men den visar sedan kvadrater i flödet så använder jag appen Whitagram för att lägga ram runt alla bilder. Ibland känns det lite jobbigt, men samtidigt tycker jag det är snyggt!
 
2. Har du ett speciellt tema till ditt konto?
 
Jag kopplar mitt instagram-konto till min blogg, så jag skulle kunna säga att jag har ett Lifestyle tema, inte kanske lika snyggt som Emma's konto eller också Ofelia som har snygga teman på sina konton. För ett tag sedan prövade jag att ha temat "gråskala på alla bilder" men insåg at det blev dystert, så jag försöker köra med glada bilder ur mitt liv! 
 
 
 
3. Är du en "instaselfies" person?
 
Haha, alltså jag tycker att man ibland kan lägga upp selfies, speciellt om man kanske har en lite bättre dag eller verkligen känner man vill. Klart man ska få ladda upp selfies om det får en glad, men det finns kanske också en gräns på hur många. Eller ja, är det ett konto som skall ha just bara snygga selfiebilder så why not? Jag skulle säkert följa Kenzas selfie konto (om hon hade ett) bara för att hon är så snygg! 
 
4. Människor, prylar eller miljö, hurudana bilder gillar du mest?
 
Väldigt svårt val, tycker det är snyggt med fina närbilder, min favorit hittills är min bild på Marc Jacobs parfymen. Samtidigt tycker jag så om fina miljöbilder, här i Åbo finns det massvis med fina platser och byggnader, så ibland vill jag lägga upp sådant också, och typ gruppfoton och sådant så vill jag bara lägga upp de gånger när det verkligen är något speciellt på gång.
 
 
 
5. Vilka hashtaggar använder du mest?
 
Absolut #finlandssvenskabloggare , men också #coffee , #chocolate och #bloggse. Dessa kanske beskriver också hurudana bilder jag lägger upp, haha. Jag brukar ha principen att max 2 rader med hastags, det blir annars för mycket och jag försöker hålla hashtaggarna relevanta till bilderna. Måste säga jag uppskattar att instagram gjort så att för långa posts får "visa mer.." knappen! 
 
6. Vilka är dina favorit instagrammare / instagramkonton?
 
Förutom självklara såsom Nutella, Ben & Jerry's och Starbucks, som man blir sjukt snål av, så har jag en hel del favoriter. Nummer ett är nog Marias, eftersom hon alltid har fina bilder och fastän vi inte ses så ofta så känns det som atthänger man med i vardagen. Saknar dej tjejen! Till mitt kaffeberoende så följer jag kontot WomenAndCoffeemed massa snygga tjejer som dricker kaffe, haha, ni får tycka jag är konstig. Så kan jag även nämna BeautifulDestinations , mitt absoluta favorit konto när det kommer till inspiration; resor och länder.
 
 
 
7. Finns det något du skulle vilja ändra med ditt konto?
 
Jag har flera gånger övervägt att gå tillbaka till kvadratiska bilder, men har så svårt att släppa mina ramar. Jag skulel vilja hitta ett nytt tema/en ny stil att i så fall gå efter!
 
8. Svara ärligt; Betyder antalet gillningar och följare något för dig?
 
Haha, ärligt så jo, självklart tycker jag det är roligt med gillningar och följare. Det är roligt att folk gillar det man lägger upp och vill hänga med i vad man gör. Me njag skulle aldrig låta mitt liv kretsa kring att få fler följare eller så många gillningar som möjligt. 
 
 
 
9. Vad tycker du är det viktigaste med ett instagramkonto?
 
Om det är en person egna konto, så absolut att det är personligt och ens egna bilder, och helst sådana som är tagna just för instagram. Det att folk lägger upp snapchat bilder med text på så börjar vara lite småroligt, men tycker inte det är nödvändigt. Niland lägger jag upp bloggbilder på instagram för att locka till bloggen, men ananrs är det fint att ha instagram som ett skillt ställe att se på snygga bilder på. 
 
10. Dina bästa instatips?
 
Fånga ögonblicket, och dela med dig av sådant som du själv skulle vilja se! 
 
 

1. Har du några ramar/former på bilderna eller ett speciellt utseende de skall följa?
2. Har du ett speciellt tema till ditt konto?
3. Är du en "instaselfie" person?
4. Människor, prylar eller miljö, hurudana bilder gillar du mest?
5. Vilka hashtaggar avänder du mest?
6 .Vilka är dina favorit instagrammare / instagramkonton?
7. Finns det något du skulle vilja ändra med ditt konto?
8. Svara ärligt; Betyder antalet gillningar och följare något för dig?
9. Vad tycker du är det viktigaste med ett instagramkonto?
10. Dina bästa instatips?
 
Länk till instakoll bilden!
 
Kom ihåg att berätta varfrån du hittat kollen, hehe
 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi
Kommentarer
1
Maria

Åh, va roligt! Var så klart tvungen att haka på! (https://mariawingren.wordpress.com/2016/02/15/instakoll/) :)

Svar: hihi va kul :D
Ida-Marie

http://https://mariawingren.wordpress.com
2
TIDSTJUVEN

Så kul grej! :D Den här kollen måste jag också göra.

Svar: hihi ;)
Ida-Marie

http://tidstjuven.com/
3
JUNITJEJ

Vilken kul lista!

http://www.junitjejen.se
Namn

Mail

URLKom ihåg mig?
Trackback
google-site-verification: google5984d66a20744008.html