Idag gästade jag Myteriet och diskuterade den finlandssvenska bloggvärlden och Galan 2016 tillsammans med My Tengström, men vi pratade också om att framhäva sig själv. Enda sedan jag var liten har jag blivit lärd att "skryta på sig själv" inte är så positivt och accepterat, men var går egentligen gränsen för att skryta på sig själv och att få dela med sig av sin succée. 
 
När folk kämpat hårt för något, jobbat varje dag för att bli bättre på något och sedan i slutskedet får man någon form av bekräftelse för allt man slitit för. Det kan vara allt från ett pris, en vinst eller bara en kommentar som säger "bra jobbat". Dessa gånger vill man väl glädjas åt det, dela med sig av det och få njuta en stund, det ska väl inte vara något fel med det. Dessa kan ju vara exempelvis idrott, skolframgång, tävlingar, men också bloggar och socala medier. 
 
Tillsammans med My pratade vi om hur det i Svenskfinland och Finland överlag kanske har varit lite ovanligt att man lyfter fram sig själv, och pratar om hur bra man är. Idag kan man se flera personer skriva på sociala medier och bloggar, dela med sig av sin framgång och folk som delar både bilder och inlägg de vill att andra ska se och kommentera. Personligen tycker jag det är så roligt att filk vill dela med sig av sina texter, bilder, videoklipp m.m. och är nöjda för vad de själv skapat, och även personer som kansnek vanligtvis är tystare i grupper så lyfter fram sina tankar och åsikter via sociala medier. 
 
Om vi ser på exempelvis nu bloggare, så har majoriteten av de största bloggare fått kämpa för att ta sig dit vart de är idag, de har framhävt sig själv och verkligen synts och hörts i media. Om man vill få framgång i något så ser jag det lite som en arbetsintervju: du går in i rummet och vill lägga fram det bästa av sig själv, lyfta dina styrkor och dela med dig av dina ambitioner. Inte håller man tillbaka när det gäller att kämpa för det man vill ha!
 
Lyssna på snacket i Myteriet här!
 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi
Kommentarer
1
Anonym

Skryt mer - men gör det på rätt sätt! Våra handlingar säger mer än våra ord. Låt handlingarna tala. Att våga visa stolthet och glädje över våra framgångar ser jag inte som skryt utan som ett moget beteende hos en människa bekväm med sig själv och sin situation. En sådan människa kan också glädjas och över andras framgångar. Något vi all borde bli bättre på! Sen är det något helt annat med dessa "skrytnissar" med stora ord och lite handling...

2
Sandra Emilia

Jag lyssnade och tycker det då sa var så bra! :) :)

Svar: Oh tack Sandra :) <3
Ida-Marie

http://sandraemilia.com/blogg/
3
Danielas Dagbok

bra talat ida!

Svar: oh tack Daniela!
Ida-Marie

http://danielasdagbok.com
Namn

Mail

URLKom ihåg mig?
Trackback
google-site-verification: google5984d66a20744008.html