Har ni tänkt på hur små enkla saker i vardagen egentligen kan få ens hela dag att bli förstörd. När man se på kvälen funderar över det hela så var det nog otroligt löjligt att bli arg för en sådan sak. Jag tänkte gå igenom några av de typiska i-lands problemen som säkert vi nordbor går igenom, om ni känner igen er på något av dessa så skulle det kännas bra att veta att jag inte är den enda som blir sur för dessa onödgia (men helt förståerliga) sakerna! 
 
 

 
 
1. Min telefon slocknar i kyla.
Nu när det har börjat bli lite kallare, och mn går/cyklar i kyla så märker jag hur snabbt telefonen säger ifrån och tar en liten paus. Även om det är typ 80% kvar så för min iPhone för sig att sova.. även om jag vill lyssna på musik eller ringa ett samtal. Detta händet oftast på väg hem från jobbet på kvällen. Tack Apple för att ni kom ihåg att det är kallt i en stor del av världen.. Ja eller var det så att ni trodde det är lika varmt i resten av världen som i Kalifornien?
 
 
2. Jag är hungrig men orkar inte gå till butiken
När man just kommit hem från en lång dag och inser att kylskåpet är tomt, men man bara orkar inte stiga upp och gå de 300 meterna till butiken. Istället kanske man tar en torr brödbit eller den kanske sjunde koppen kaffe för dagen. Sitter sedan på soffan och tycker synd om mig själv. Jo men verkligen, det är ju ett problem, eller? Nej men snälla, jag har mat i massor och mat nära till hands men väljer att var utan, medans det finns hundra tusentals som svälter. Logiskt här eller vah!
 
 
3. Att shoppa med vinterkläder är sååå jobbigt
Ni vet när det är en otroligt kall dag, man har packat på sig skönaste tröjan, tjockaste jackan och de varmaste skorna, men får för sig att fara och shoppa lite nya kläder. Då blir det varmt så i tusan, och man bär runt på så mycket kläder man redan äger. Sedan är man svettig när man provar nya kläder och måste klä av och på allt om och om igen. Ush vad synd det är om mig som har så sköna varma kläder så jag inte fryser, och dessutom har råd att köpa nya om jag så vill. Men.. var det så att en hel del familjer inte har dessa varma kläder, eller kan ens få tag i nya? ajdå.. bäst att kanske tänka om.
 
 
4. Åh, jag är så ful och fet idag
Vet ni hur ofta jag kollar mig i spegeln och blir arg på mig själv för hur jag ser ut, ush dessa feta lår eller nej fy vad fult ansikte jag har idag. Sedan kan jag konstigt nog ändå ha en hel del olika kläder som passar, publicera bilder på mig själv och också ha mina "I feel pretty" stunder. Det här med att vara självkritisk och inte tycka om sig själv, det kommer från mig själv och ingen annan.. HEJ jag behöver inte tycka så negativt om mig själv, jag kan ju faktiskt välja att tänka "I feel pretty" varje dag!
 
 
5. Näe, min bild får inte tillräckligt med likes
När man just satt upp en ny bild på instagram, facebook eller något annat forum och helt enkelt int får bekräftelse genast eller tillräckligt på att man är bra, gjort bra ifrån sig osv. Ush alltså vad hemskt. Jag måste ju få mest likes av alla och det är enda sättet att få bekräftelse, för jag behöver väl bekräftelse? Jag menar, jag tog ju en bild på något fint, något jag gjort eller mig själv. Måste jag faktiskt ha bekräftelse på allt? Nä jag tror faktiskt inte det. 
 
 
 
 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi
Kommentarer
1
Pisa

Alltså så bra! Känner speciellt så igen mej med självkritiken och shoppa med för mycket kläder haha. Den e bra! Dock har jag som tur inte apple så dendär telefonkrisen har jag sluppit :D

Svar: hehe va bra att man inte är den enda :'D
Ida-Marie

http://pisasday.com
Namn

Mail

URLKom ihåg mig?
Trackback
google-site-verification: google5984d66a20744008.html