Under de senaste åren har det snurrat runt så många frågor i bloggvärlden angående samarbeten på bloggar, marknadsföringslagar, egna firmor för bloggandet och så mycket mer. Efter ett inlägg på bloggkoll om samarbeten fick jag en hel del att tänka på. Först och främst vill jag be om ursäkt för att inte mitt senaste vlogg-inlägg hade tydlig text om samarbete, en del av videon var helt på eget initiativ men klippen från eventet är självklart i samarbete med Mäenpää rakennus! 
 
Många är fortfarande osäkra på hur vi skall gå till väga, vad räknas egentligen som samarbete och vad betyder bloggåvor. Vad är skillnaden på pressutskick och ett föratgssamarbete? Hur kan man skapa en firma för sin blogg, fakturera bloggsamarbeten utan firma och vad gäller egentligen för bilder och videor? Det skulle vara så intressant att få svar på dessa funderingar, och själv har jag också några frågor jag vill få svar på. Vad tror ni, borde Finemang ordna någo bloggseminarie med ämnen som dessa?
 
Vilka ämnen vill du i så fall veta mera om? 
Bloggsamarbeten. Marknadsföring. Fakturering. Starta eget. eller annat?
 
 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi
Kommentarer
1
Henrietta

Ja det skulle vara intressant!

http://henrietta.vione.co
2
Sandra Emilia

JAA ABSOLUUT!

http://sandraemilia.com/blogg/
3
Marias Memoarer

Jag skulle verkligen vilja få info om allt relevant inom de ämnen du nämnde svart på vitt, för att känna sig riktigt säker på hur saker egentligen ska göras! MEN informationen behöver verkligen vara tillgänglig för samtliga finlandssvenska bloggare, dvs all viktig information måste finnas att tillgå på nätet sen, för att de som inte kan delta i eventuella seminarier och för att framtida bloggare ska kunna få tillgång till den kanske viktigaste informationen en bloggare kan få. Kanske ni kan lägga upp riktlinjerna och annan nyttig info på finlandssvenska bloggare-websidan? :) Även om man också skulle kunna delta i seminarierna online i realtid så är det ändå långt ifrån alla som kan delta ändå - folk jobbar, är utomlands, studerar, har barn o.s.v. o.s.v. Ett alternativ är att seminaret spelas in och publiceras som video så man i efterhand kan se den när som helst, men även info i ren text kan också vara bra. Tack på förhand, har väntat på något sånt här länge, då jag hittills i princip bara kunnat utgå från riktlinjerna som gäller i Sverige <3

http://www.mariasmemoarer.com
4
Nina

Jag är intresserad! :)

http://ninozia.blogspot.fi
5
Christina

Jaa, det skulle jag gärna delta i. Det känns som så svåra grejer och det lockar inte riktigt att ta kontakt med en företagsrådgivare eftersom det känns så seriöst. Klart jag tänker seriöst med bloggen, men ja... inte bloggen som företag seriöst.

http://finachristinas.com
6
Sandramaria

Jag tycker det är en superbra idé! Såg att Kickass management hade funderat med er kring detta och jag tror det finns många som skulle vara väldigt intresserade av just sånghär seminarier och föreläsningar av proffs som har lite olika erfarenheter och synvinklar och goda råd att ge oss "nybörjare". :)

http://Sandramarias.com
7
Petra

Har tänkt på precis samma om jag skulle göra en kurs på våren o bjuda in folk att komma o prata, samarbete? :) Just om typ samarbeten med företag och sen någon som kan Google Analytics bra!

http://www.petra.for.me
8
Jarina

Låter jättespännande och jag sku gärna delta! :)

http://jarina.fi/
9
Corinne Grönholm

Låter jättebra! Skulle så gärna gå på ett sånt seminarium! Känns som de är massor man skulle vilja få svar på :)

http://corinnegronholm.com
Namn

Mail

URLKom ihåg mig?
Trackback
google-site-verification: google5984d66a20744008.html