Efter att ha spenderat en del timmar framför TV'n med att kolla igenom tv-serier, filmer och dokumentärer, så kom jag och tänka på hur mycket vissa filmer och serier kan egentligen förändra ens tankesätt. Många typiska drama/komedi filmer är faktiskt inspirerande enligt mig, och vi kan ta en del lärdomar av dem också (samtidigt som vi njuter av att se dem såklart).
 
 

 
 
Morning Glory - Du kan vara det som ett företag behöver
 
Filmen Morning Flory handlar om den ambitiösa producenten Becky som får i utmaning att få showen Morning Glory att få fler tittate och bättre innehåll. Det är tufft, arbetarna håller kanske inte alltid med bav Becky har att koma med och hon är en av de få som orkar hålla sig peppad och verkligen tror på showen.
 
Becky inspirerade mig till att vara den motiverande, peppande och ambitiösa som kan få både ett företag och en arbetsplats lite bättre. Om du har bra idéer, är motiverad i att arbeta och verkligen vill lyckas sp varför inte kämpa och visa din arbetsgivare allt du går för! 
  
 
 
 
2 Broke Girls - Hur dåligt det än går, kan du alltid satsa på dig själv
 
Ifall ni inte har sett komediserien 2 broke girls, så kan jag absolut rekommendera er att se den. Den handlar om två tjejer som egentligen är varandras motsatser, men hittar att de har samma mål och vill utveckla ett företag tillsammans. En av tjejerna har mist en stor del av sitt liv, gått från rik till fattig och har svårt att anpassa sig till att arbeta och bo inneboende hos någon. Ändå lyckas hon göra det bästa av situationen och litar på sina kunnanden!
 
Även om det inte alltid går så bra för tjejerna, så tycker jag det är så inspirerande att följa med hur de orkar kämpa vidare trots motvgångar, och de påminner också lite om mig och Maria, vi hade noll koll på företagandet men valde att ändå satsa all in för att vi båda hade samma intresse och vilja! 
 
 
 
 
The Devil wears Prada - Även om det inte känns rätt från början, kan det visa sig vara just för dig
 
Det känns nästan som att man kan säga "klassiker" till filmen The Devil Wears Prada, men för er som inte sett den handlar det om en ung tjej som just blivit färdigt från skolan och hon får chansen att jobba på en känd modetidning som assistent. Varken jobbet eller chefen är alls som hon förväntat sig, och till en början vantrivs hon på platsen. Men efter en tid så börjar hon tillslut tycka om arbetsplatsen, och inser att det inte ärså jobbigt trots allt.
 
Känslan av både oro, rädsla och nervositet vid ett nytt arbete kan vara jobbigt. Självklart vill man trivas på sin arbetsplats, men ibland kan det ta ett tag innan man både vänjer sig vid det nya jobber och de nya arbetskollegerna. Från filmen kan man få en del tips; försök också få arbetsuppgifterna att passa dej och också att anpassa dej enligt arbetet men var fortfarande dej själv.
 
 
 
The Intern - Första intrycket är avgörande, men inte omöjligt att förändra
 
För er som inte har sett The Intern, så säger jag bara se den. Alltså det är en av de finaste och bsta filmer jag såg förra året, och jag har redan sett den tre gånger. Den handlar om en pensionär som vill ha något att göra på dagarna, så han tar ett intenship på en webb-modebutik som startades av unga och driftiga Jules (Anne Hathaway). Jules litar inte riktigt på att en pensionär kan göra jobbat, men Ben (Robert DeNiro) visar vad han går för. 
 
Jag tror att både karaktären Jules och Ben inspirerade mig. Jules fick mig att ockå vilja ha något jag brinner så mycket för, och få satsa fullt ut på det. Lite som med Finemang känner jag nu just! Även om Ben var pensionär, så var ha alltid punktligt, skötte arbetsuppgifterna ordentligt och lugnt, och dessutom beaktade han vad som kanske behövdes i arbetet och jorde det utan att någon bad om det. Det borde flera kanske oftare komma ihåg att man kan göra! 
 
 
 
How I met your mother - serien som går igenom i princip alla livsskeden
 
Jag kan me ärlighet säga att HIMYM är absolut min favoritserie. Man får följa med karaktärerna i nästan 10 år (i seriens tid då) och följa med när de går igenom förhållanden, vänskap, familjeproblem, bröllop, separationer, livsförändringar och så mycket mer. 
 
Du kan sätta på ett avsnitt när som helst, få lite pepp både med humor och kanske tröst om det behövs. Det är faktiskt många saker jag själv tagit åt mig från serien, en del grejer om vänskap, hur man skall värdesätta sina vänner och tiden med dem men också sådant som kanske hjälpt till i vårt förhållande. Bland annat det att det gör nu inte så mycket om jag plockar i disken tre gånger i rad, eller att man inte måst gå på lyxiga dejter och göra en massa häftigt för att ha ett bra förhållande. För mig och Anders är det gaska mysigt att se på ett avsnitt HIMYM på kvällarna, eller två! 
 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi
Kommentarer
1
TIDSTJUVEN

Redan titeln "2 broke girls" beskriver oss på pricken tycker jag :'D

Svar: haha men så sant :'D
Ida-Marie

http://tidstjuven.com/
2
TIDSTJUVEN

Superbra inlägg förresten! Älskar dina analyser. :D Du har alldeles rätt i att man kan lära sig mycket om livet (och saker överlag) från tv-serier och filmer.

Svar: åh nej men tack ska du ha :D tycker själv man hittar mer och mer saker att relatera till i filmer och serier ju äldre an blir :) beror ju såklart på vad men ofta hittar man nå :)
Ida-Marie

http://tidstjuven.com/
3
Emelie Karlsson

ÅH vilket fantastiskt inlägg!

Svar: oh tack :)
Ida-Marie

http://fictionalem.blogg.se/
4
Anki

Legally blonde var en sån där inspirerande film för mig en gång i tiden. Bakom den "ytliga komedin" tycker jag att det ligger ett viktigt budskap, att tro på sig själv och våga satsa på det man vill -även om ingen annan gör det!

5
Anki

Legally blonde var en sån där inspirerande film för mig en gång i tiden. Bakom den "ytliga komedin" tycker jag att det ligger ett viktigt budskap, att tro på sig själv och våga satsa på det man vill -även om ingen annan gör det!

Namn

Mail

URLKom ihåg mig?
Trackback
google-site-verification: google5984d66a20744008.html