Nu börjar jag se samma inlägg som förra året, samma funderingar och tankar om Galan 2016 om hur "ytlig" och "onödig" den egentligen är. Om hur "det saknas kategorier" och "det ska inte vara en tävling". Dessa inlägg läste jag ifjol, lyssnade på feedbacken och i år försökte vi tillsammans med Maria verkligen lyssna till all feedback vi fick, och alla tankar som kom efter Galan. Nu när dessa liknande inlägg om Galan dyker upp, så måste jag ärligt säga att jag kan inte bli annat än förvånad. 
 
Förra årets gala var helt enkelt en stor succé (om jag får säga det själv). Det kom så många härliga människor till evenemanget, det blev en underbar kväll med skratt, kramar och glädjetårar och bäst av allt var att läsa alla de härliga inläggen efter evenemanget. För vet ni, efter Galan 2015 läste vi så mycket positiva, glada och härliga inlägg av folk som varit på evenemanget som tyckt om det, och som ser fram emot detta års evenemang ännu mer. Vet ni vilka det är som klagar mest och kritiserar mest? De som inte kommer alls!
 
 
 
 
Självklart har alla rätt att säga sin åsik, och uttrycka sig om saker och ting. Men många gånger när jag läser inlägg eller kommentarer om hur onödigt det är att vi ordnar evenemanget, eller hur fel kategorier vi valt osv. så kan jag inte annat än fundera "Varför fick vi inte dessa åsikter redan efter förra året?" eller "Varför skriver du inte detta i ett mail till oss så kanske vi kan se till att Galan 2016 verkligen passar alla?". Vi pratade med Maria om hur mycket kritik och negativitet vi fick innan Galan 2015, och det gjorde oss så nervösa inför kvällen och det enda jag åtminstone kunde tänka på var vad andra skulle tycka. Men när jag såg alla finklädda damer och herrar, lyssnade till våra fantastiska artister och såg alla glädjetårar så förstod jag att det vi gör verkligen är något bra, något som uppskattas av de som åtminstone kommer på evenemanget! 
 
Jag tackar er alla som uppskattar det vi gör, som förstår hur mycket tid, energi och kärlek vi lägger ner på att skapa ett evenemang för alla de fantastiska bloggarna, sociala medie-älskare och intresserade som vill komma och ha en härlig kväll med gemenskap och glädje. För er som bara har kritik och negtivitet att dela med er av, så skicka gärna till ida-marie@finemangob.com eller maria@finemagob.com och förstör inte för dem som verkligen tycker om evenemanget. 
 
Dags att fortsätta planera, nu är det bara 30 dagar kvar till Galan 2016!
 
 
 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi
Kommentarer
1
Sara Möller

Det ni gör så gör ni bättre än va nån annan sku kunna gör, tror jag. Sen kommer det alltid att finnas folk som stör sej. Så e de ju me allt. Aldrig får man alla nöjda. Men jag tror banne mig att samtliga som var på plats under Galan ifjol va supernöjd me ALLT. Det löns int för er att lyssna på negativ kritik. Ta det positiva/konstruktiva och gör de ääännu bättre (om möjligt?) istället för att lyssna på det negativa å försök gör alla nöjda. För de kommer aldrig att hända (att alla e nöjd alltså) :D

Svar: Det är helt sant, så svårt att få 100% nöjda, men vi hoppa verkligen att alla som kommer har en härlig kväll och är nöjda med evenemanget! :) tack för din kommentar!
Ida-Marie

http://www.saramoller.nu
2
Henrietta

Vad tråkigt att folk försöker trycka ner! Jag var så taggad inför galan förra året, och ännu mer taggad i år! Tråkigt att de som är mest kritiska mot galan inte heller kommer, hur ska de då veta hur det egentligen är? :D Du och Maria har jobbat så sjukt med galan och jag tror inte att det går att lyckas bättre med galan än vad ni har lyckats med! Kämpa på! :)

Svar: Oh tack ska du ha Henrietta! Vi hoppas att det ska bli en fantastisk kväll. :)
Ida-Marie

http://henrietta.vione.co
3
Petra

Countdown! :D

Svar: yaaaasss!!!! :D
Ida-Marie

http://www.petra.for.me
4
Yvonne

Det är så märkligt att det alltid ska finnas nån som gnäller... ni gjorde ett fantastiskt jobb i fjol, det var en underbar fest och årets gala blir säkert minst lika bra! <3

Svar: Oh tusen tack Yvonne! Det var så roligt förra året, och hoppas det blir lika bra om inte bättre i år! :) <3
Ida-Marie

5
Corinne Grönholm

Jag tycker det ni gör är otroligt fint och tycker det är så härligt att ni skapar en gemenskap mellan oss Finlandssvenska bloggare och mediapersonligheter. Fortsätt som ni gör , man kan alltid lyssna på kritik men låt de aldrig trycka ner det fina arbetet ni gör :)

Svar: Tusen tack ska du ha! :)
Ida-Marie

http://Corinnegronholm.com
6
Camilla

Heja er! Och det finns antagligen alltid de som har synpunkter, vad/hur man än gör. Särskilt om det man gör syns och märks. :)

http://aktivadagar.com
7
Elin

Jag tycker det är fantastiskt att ni orkar ordna! Det är alltid lätt att kritisera från avstånd. Jag har själv inte möjlighet att delta i år, men tänkte istället lotta ut en av mina e/s design klänningar, ifall någon ännu saknar outfit till Galan. Du får jätte gärna sprida ordet!

https://kladerochkvalitet.com/2016/10/20/vinn-din-galaklanning/

Tack! :)

/Elin

8
Kitty

Det finns alltid någon som tycker en sak och någon annan som tycker en annan sak. Konstruktiv kritik kan man ta idéer och lärdom från, alllmänt gnäll och kritik gör inte någonting bättre!
Det är så sjukt mycket jobb att få till en sån fest som ni skapat! Är man inte nöjd kan man erbjuda sig att hjälpa till istället och kläcka några riktigt smarriga lösningar!
Vi ses på galan! :D
/Kitty

http://dromgarden-10.blogspot.fi/
9
Lovisa

Du läste kanske mitt inlägg och som ett litet programtips (eller nåt) - för att jag skulle vilja se att även mindre bloggar lyfts fram under galan. Lyft fram alla på något sätt, visa allas URL på en skärm eller nåt, låt alla bloggare och gäster gå ett varv på scenen, bara så att alla kunde få en chans att synas. Jag hoppas både du och Maria inte tog på näsan för mycket, jag ursäktar mig för det isåfall för jag vet hur mycket jobb ni har bakom ert projekt. Det är bara min åsikt för att jämställdhet, rättvisa och respekt är något som betyder mycket för mig och även andra bloggare i vår ankdamm. Lycka till med allt och ha en otroligt fin gala! Det ni gör är guldvärt.

http://lovijsas.blogg.se
10
Bohemian Maggie

Jättefint att ni ordnar Gala, det uppskattas storligen av många! Även av mig och jag kommer kanske att delta också. Tack tack tack för allt arbete ni sätter ner! MEN att folk luftar sina tankar om att de inte förstår sig på en gala eller att de inte uppskattar den kan jag inte förstå att är menat som personlig kritik på nåt vis. Att kritisera sak istället för person är vidars stor skillnad. De inlägg som jag läst (eh, främst FinaChristinas, Rofas och Linneas) så har tydligt riktat sina ljumma känslor inför galan mot sin egen personliga och subjektiva upplevelse och deras syn på bloggvärlden och hur de platsar i den. Jag förstår att första reaktionen mot negativa inlägg blir att man själv blir upprörd och tar till sig det som om de negativa känslorna var riktade mot en själv. Men det kan jag inte se i deras texter... De säger ju inte att ni gör ett dåligt jobb eller att ni är dåliga, dumma eller liknande. Okej, nu ska jag ju inte sätta ord i andras mun. Eh, eller inte sätta icke-uttalade-ord i deras mun. Sen har jag noterat en del andra gnällspikar som bara verkar uppleva nånsorts prestationsångest och därför bojkottar galan, men sånt kan man ju inte rå på. Ni har ju tydligt sagt att det är inte prisutdelningen som är i fokus, utan samhörigheten och minglet osv. Jag skrev denna kommentar för jag tycker det är lite olustigt och småuselt att negativa känslor kring galan förväntas tystas. Jag ser att även icke-gala-människornas åsikter även är en värdefull del av bloggvärlden (så länge det inte går till kritik av personer eller grundlösa totalsågningar). Allt gott! Jag hoppas att ni hinner njuta av både planerandet och galandet!

http://bohemianmaggie.blogspot.com
Namn

Mail

URLKom ihåg mig?
Trackback
google-site-verification: google5984d66a20744008.html