Nu har jag verkligen gett mig in på en helt ny utmaning, något jag aldrig trodde om mig själv. För er som följer mig på instagram (ziios) så är detta ingen nyhet, men jag berättar det här också: Jag ska ställa upp i kommunalvalet i Jakobstad. Det här känns både spännande och utmanande på samma gång, och jag har kanske ännu svårt att tro att det är sant. Politik är något jag aldrig riktigt varit bra på, men de senaste åren har jag kännt att det är något som alla egentligen borde ha mera koll på och också hålla sig delaktiga, endera genom att rösta eller att själv ställa upp i val. 
 
Varför ställer jag upp? Det hela började egentligen med att en vän ringde och frågade ifall jag var intresserad, och då blev jag genast paff. Min första tanke var "Jag? Politik? Aldrig i livet!" eftersom jag visste hur svaga mina kunskaper är. Men efter ett par dagars funderingar så insåg jag att politik egentligen är något som jag bara måste prova på! De senaste åren har jag sagt att om man vill få något gjort så skall man göra det själv, och med tanke på hur insatt jag är både som Jakobstadsbo och evenemangsarrangör i staden så känner jag att i år kan verkligen vara ett bra år för politik! 
 
Jag vill verkligen se Jakobstad utvecklas, och jag vill vara med och jobba för det. Inte nog med att jag älskar staden, men också för att jag ser sådan stor potential i både staden och invånarna. Jag själv har valt en mer positivare attityd mot Jakobstad och mrker hur långt det tagit mig, så jag hoppas verkligen att både med mera kunskap och mycket vilja så kan jag till och med komma ganska långt i valet.
 
Tillsammans med nästan 40 kandidater stället jag upp för Svenska folkpartiet (SFP) och har redan hunnit träffa några av de andra kandidaterna. Hur det än går, så är jag glad för att få jobba både för utveckling, svenskfinland och min kära hemstad. 
 
Det blir en spännande vår! 
 
 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi
Kommentarer
1
CorinneGrönholm

Tjohej!! Så roligt att ha dig med 👏😍❤️

Svar: åh jaaa de ska bli så spännande :D <3
Ida-Marie

http://corinnegronholm.com
2
Sandra Emilia

Näjmen fy vad roligt!! Så bra jobbat och jag kan absolut se dig inom politiken! Stort lycka till!!! :)

Svar: Oh tack ska du ha Sandra :D <3
Ida-Marie

http://sandraemilia.com/
3
Petra

Jättekul utmaning Ida, heja heja! :D

Svar: hihi tack Petra :D
Ida-Marie

http://petras.fi
4
Daniela

Jee lycka till! :)

Svar: oh tack :)
Ida-Marie

http://www.danielai.ratata.fi
Namn

Mail

URLKom ihåg mig?
Trackback
google-site-verification: google5984d66a20744008.html