Nu är det en månad kvar tills kommunalvalet, och det börjar kännas både roligt och pirrigt. Vi fick våra numror nu i veckan och jag fick nummer 74 (så nu vet ni vilken nummer ni ska rösta på, hehe). Tror att jag inte riktigt berättat om varför jag väljer att ställa upp, och vill nu dela med mig om både lite tankar och åsikter inför kommunalvalet! 
 
Till först vill jag bara säga att jag är ingen expert på politik, ärligt så var samhällslära inget ämne jag var duktig på, men jag brinner verkligen för att utveckla Jakobstad och få flera unga att engagera sig. De senaste åren har jag arbetat med evenemang i Jakobstad, och kommit i kontakt med många inspirerande företagare och föreningar. Det har fått mig att börja uppskatta hemstaden mer och mer, och nu så pass mycket att jag verkligen vill se Jakobstad både växa och utvecklas. Jag tror på att det är unga, driftiga och modiga unga som kommer föra Jakobstad framåt.
 
 

 
Vad vill jag kunna påverka genom politiken?
 
Det absolut viktigaste är att få fram ungas talan, om det är unga som är stadens framtid så borde de också få vara med och påverka. Det är så viktigt att få flera att engagera sig, fler att vilja föra fram åsikter och utvecklingsförslag och även hitta viljan till att själv ta initiativ. 
 
Sedan ser jag en stor styrka i en liten stad, föreningslivet. Vi har så många fantastiska föreningar som får människor i alla åldrar aktiverade, och det är mycket som blir gjort tack vare föreningslivet. De största evenemanget, de mesta fritidsaktiviteterna och de mesta kulturella så ordnas faktist av föreningar. Jag vill se att kommunen kan stöda föreningslivet mera, och att vi kan få fler och fler att bli aktiva föreningsmänniskor. 
 
En tredje sak som jag tror kan lyfta staden är absolut att öka både trivseln för kommunens invånare och turismen. Jakobstad har en väldigt intressant historia, otroligt fin natur och en hel del möjligheter till både bra boende, mat, shopping och umgänge. Om kommunens invånare trivs och har en bra attityd, så kan kommunen fokusera ännu mera på att loca hit fler turister också!
 
 

 
 
Om du är osäker på politik, känner att du inte vet vem du ska rösta på, så välj att ta reda på. Välj att fråga och prata med de som ställer upp, läs både artiklar och debatter samt kolla in kampanjmaterialet. 
 
Kom ihåg att rösta, då får du en chans att påverka!
 
 
 
 
 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi
Kommentarer
1
Petra

Jättefint skrivet Ida! Öppnar upp ögonen för politik till många unga, även mig :)

Svar: oh tack Petra! Tycker det är viktigare än någonsin att unga också aktiverar sig :)
Ida-Marie

http://petras.fi
2
Hemma Hos Felicia

heja heja!!! :D

Svar: hihi tack :D
Ida-Marie

http://feliciahblogg.webblogg.se/
3
Sara

Vad spännande! Lycka till!! :)

Svar: tack ska du ha :)
Ida-Marie

http://alexandrasara.blogg.se
Namn

Mail

URLKom ihåg mig?
Trackback
google-site-verification: google5984d66a20744008.html