Vilket underbart veckoslut, och vilka underbara vänner man kan ha. Åkte ner till Åbo för att fira Vappen, och få träffa mina Åbo-tjejer. Jarina, Petra, Cecilia, Emila och Sarah kom alla till mitt vid två-tiden, och oj vad tiden gick snabbt. Tog inte så mycket bilder, och tror inte heller att mitt försök till vlogg blev så mycket, så tack till Jarina för en del av bilderna. 
 
 
 
Vi lagade en hel del god mat, det blev vegepizza med skinkpasta-sallad och en hel del annat sött och gott. Petra hade bakat riktigt goda cupcakes och kokosbollar (åååh ni kan tro de var goda, måste så se om hon har ett hemligt recept), och dessutom mixade vi ihop en super god twister bål. 
 
 
Foto: Jarina.fi
 
Så hände något oförväntat; jag hade ju födelsedag förra måndagen och dessa fina tjejer hade både köpt en present och ville fira mig lite grann. De hade med sig ljus och sjöng också, så söta ni är! Det blev alltså både vappen-firande och lite kalas på samma gång, hihi.
 
Foto: Jarina.fi
 
 
 
Före klockan sex for vi allihopa med mössorna i hand till vårdberget för att sjunga in våren. Mycket till sång blev det väl inte, men mössorna flög på och så skålade vi tillsammans med halva Åbo. Kan säga att Åbos vapptraditioner är verkligen roliga och mysiga, också väldigt stämningsfullt. 
 
Efter vårdberget for vi tillbaka till mitt, där vi fortsatt att snaska, skåla och sjunga till alla möjliga låtar. Avslutade kvällen vid Skärgårdsbaren tillsammans med alla andra unga finlandssvenskar (kändes de som) och fick både dansa och träffa en hel del andra vänner.
 
Foto: cecilia-f.blogspot.com
 
Dagen efter blev det en varm och skön picknick i vårdbergsparken. Fick använda halaren igen och sätta på studentmössan igen. alla hade med sig lite sött och salt, och där fick vi njuta av solskenet. Roligt att se hur andra valde att ha picknick, vissa hade till och med med sig egna bord och stolar, haha. 
 
 Foto: Jarina.fi
 
Om jag skulle sammanfatta helgen med ett ord skulle jag säga; underbar! Hade så roligt tillsammans med tjejerna, och tänkte redan på tåget hem att "när ska vi få umgås nästa gång?". Synd att vi ska vara så utrspidda, men bästa är att man kan alltid hoppa på bussen eller tåget och ta sig tid att träffas. 
 
Tack tjejer för denna helg, ni är så fina! <3 
 
 Foto: Jarina.fi
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi
Kommentarer
1
TIDSTJUVEN

Åh vilken mysig helg ni ser ut att ha haft! :D Själv tog jag det bara lugnt på vappen och jobbade sedan på första maj. Men jag fick gå en sväng på första maj-torget i Vasa i alla fall. :)

Svar: Åh ja :D Oh roligt att du åtminstone hann gå lite på maj-torget :D
Ida-Marie

http://tidstjuven.com/
2
TIDSTJUVEN

Ja, en av fördelarna med varierande jobbuppgifter. :)

http://tidstjuven.com/
3
Elin

Men så härligt!!

Svar: ja verklgen :D
Ida-Marie

http://equui.blogg.se/
4
Anonym

Vad fint inlägg! Tack själv för helgen och kan inte vänta på nästa träff! Som du säger, så är det tur att man bara kan hoppa på buss eller tåg för att ses! <3

Svar: hihi tack vännen! <3
Ida-Marie

http://nouw.com/sjuett
5
Jenny

Den sista bilden på er med ballongerna e superfin! Hoppas ni hade en fin vapp :)

Svar: hihi, tack Jenny! Hoppas ni också hade en riktigt härlig vappweekend :)
Ida-Marie

http://nouw.com/jennyjungell
6
Jarina

Så fint inlägg! Hoppas vi ses snart igen <3

Svar: Oh ja, längtar så till nästa gång vi ses <3
Ida-Marie

http://jarina.fi/
7
Petra%2525252520Nordqvist

Bästa firandet ever :) <3 Så kul att kolla tillbaka på allas inlägg sen :D

Svar: hihi :D håller så med <3
Ida-Marie

http://petras.fi/
Namn

Mail

URLKom ihåg mig?
Trackback
google-site-verification: google5984d66a20744008.html